De Nederlandse Mahjong Bond (NMB) is op 8 februari 2004 opgericht. De doelen die hierbij gesteld waren: bekendheid geven aan het Mahjongspel, toezien op spelregels, organiseren en helpen bij het organiseren van activiteiten op het gebied van Mahjong. 

 

Wat zijn de kerntaken van de Bond?

  • De NMB organiseert jaarlijks een bondstoernooi met als hoogtepunt het tienjarig bondstoernooi in 2014, waarbij drie verschillende varianten van het Mahjong spel werden gespeeld door 172 enthousiaste spelers.
  • De NMB helpt daar waar mogelijk bij de organisatie van verschillende evenementen en geeft adviezen aan clubs die toernooien organiseren.
  • Toezicht op spelregels wordt uitgevoerd door de Werkgroep Wedstrijdwezen.
  • Bekendheid geven aan het Mahjongspel wordt behartigd door de Werkgroep Promotie en Communicatie.

Op de website vind je alle informatie over het spel Mahjong en de NMB zoals: laatste nieuws, spelregels van de verschillende varianten van Mahjong, ranglijsten etc. Tevens kun je zien welke activiteiten en toernooien plaatsvinden.


European Mahjong Association

 

De European Mahjong Association (EMA) is een internationale organisatie die de belangen behartigt voor het Mahjongspel in Europa. Het belangrijkste doel van de organisatie is het certificeren van competities and het houden van Europese kampioenschappen. 

 

De EMA is opgericht gedurende het eerste Europese kampioenschap dat gehouden werd in Juni 2005 in Nederland. 

 

Op hun site kan je de toernooikalender bekijken en kan je per land de rangschikking zien van de competitiespelers. Leuk om te bekijken!


World Mahjong Organization

 

De World Mahjong Organization (Chinese: "世界麻将组织") is de internationale vertegenwoordiging voor het spel Mahjong en dan speciaal volgens de MCR. Het hoofkantoor is gevestigd in Beijing, China en de organisatie is opgericht op 30 oktober 2005.