Succesvol terugkeer Bondstoernooi 2022

Na drie lange jaren kon mahjongend Nederland weer samenkomen in De Wiese in het centraal gelegen Schalkwijk. De coronathermometer slaat inmiddels laag uit en het virus dat de organisatie van het zesde editie van het Bondstoernooi in de weg stond heeft gelukkig plaatsgemaakt. En zo konden 140 mahjongenthousiasten verdeeld over de vier varianten weer genieten van elkaar en hun favoriete denkspel.
De wedstrijdleiding wist wederom de uitdagende puzzel te leggen zodat in elk van de vier varianten vier spelers aan elke tafel verschenen. De beheerders van de speellocatie gaven klaarblijkelijk gehoor aan de overheidscampagne ‘Zet ook de knop om’, wat leidde tot wat gemopper over de temperatuur en de hoeveelheid licht in de zaal.
Niettemin waren toch voornamelijk blije gezichten te zien bij de aanwezigen, want het spelen van mahjong met anderen aan een echte tafel is wat ze allemaal willen.
Na vier gezellige speelronden volgde de uitgebreide prijsuitreiking, waarbij zoals gewoonlijk de toernooi- en prijswinnaars en de landskampioenen werden gefêteerd.
Helaas moest voorzitter Jack Main bekendmaken dat de zeer gewaardeerde bondssecretaris Ria van der Putten haar bestuurstaak neerlegt.
Maar het zevende bondstoernooi zal vast volgend jaar opnieuw onderdeel zijn van een rijkgevulde mahjongkalender!

 

Twee van onze leden vielen in de prijzen bij de recreanten. 

Pos. Uitslag MCR Recreatief TP MP
1 Vera Bonnema 16 380
2 Lilian Ryan 13 136
3 Antoinet Paap 12 378
4 Marian Paap 12 258

Winnaars MCR recreatief: Antoinet Paap (3e, Paarse Draak) – Vera Bonnema (winnaar, Rode Sleutels) – Lilian Ryan (2e, Paarse Draak)